Her er herrelandsholdet til EM i Slovakiet

Tekst: Dartnyheder.dk

Foto: Hallgrimur Egilsson

Andreas Toft Jørgensen er for femte gang udtaget til det danske herrelandshold i WDF-regi.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det danske herrelandstrænerteam bestående af Daniel Thybøl og Per Laursen i dag offentliggjort navnene på, hvilke fire spillere der er udtaget til det danske herrelandshold ved EM i Slovakiet til september. Det skriver Dansk Dart Union på deres hjemmeside.

Heraf fremgår det, at herrelandsholdet skal repræsenteres af de rutinerede landsholdsspillere Andreas Toft Jørgensen og Simon Bak, mens der også er fundet plads til EM-debutanterne Michael Mogensen og Tonni Sørensen.

Om udtagelsen udtaler Daniel Thybøl følgende til Dansk Dart Unions hjemmeside:

– Per Laursen og jeg har gennem de seneste måneder været i løbende dialog omkring holdsammensætningen til EM 2024, og selvom der har været nogle store overvejelser undervejs, så føler vi alligevel, at vi stiller med det bedst tænkelige mandskab til opgaven.

– Både Andreas Toft Jørgensen og Simon Bak er til trods for deres unge alder allerede rutinerede landsholdsspillere, der begge har både niveauet, dedikationen og potentialet til at danne grundstammen om det danske herrelandshold.

– For de to EM-debutanters vedkommende, Tonni Sørensen og Michael Mogensen, så er valget blandt andet faldet på dem, efter de imponerede stort i deres landsholdsdebut ved de nordiske mesterskaber. Siden da har både Tonni og Michael fulgt op med stærke resultater og præstationer, hvilket vidner om, at de besidder det bundniveau og den sikkerhed der skal til, for at man uden tøven kan bede dem iføre sig landsholdstrøjen ved et europamesterskab.

– Når det er sagt, så har det ikke været uden alternative overvejelser, at valget er faldet på de fire førnævnte. Flere navne har været i spil, men særligt Tom Veje Kristensen og Mikkel Knudsen har efter de nordiske mesterskaber været med i EM-overvejelserne. At vi i denne omgang alligevel må se bort fra to så dygtige spillere vidner om, at dansk elitedart befinder sig et rigtig godt sted, hvor der er hård konkurrence om de mest eftertragtede pladser. Både Tom og Mikkel vil derfor fortsat være med i overvejelserne om det danske landshold ved VM i Sydkorea næste år.

– I den kommende tid vil landsholdets opgave dog være at intensivere vores fokus på Andreas, Michael, Simon og Tonni, med henblik på at sikre os de bedst tænkelige forudsætninger for dansk succes ved EM i Slovakiet.

WDF’s Europe Cup afholdes i Slovakiet fra den 24.-28. september.


Læs også:

Danmark sluttede på andenpladsen ved de nordiske mesterskaber i Island

Suveræne Simon Bak vandt DM i Herning – Merete Kjær tog guldet hos damerne

Dart Odense inviterer til holdkamp og store præmiepenge

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*