Mike De Decker triumferede ved World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Simon O'Connor/PDC

Mike De Decker fuldendte overraskelsen ved World Grand Prix, da han vandt finalen 6-4 over Luke Humphries.

Verdensmesteren Luke Humphries var bookmakernes storfavorit forud for søndagens finale ved World Grand Prix.

Alligevel lykkedes det belgiske Mike De Decker at fuldende en storslået overraskelse, da han med en finalesejr på 6-4 kunne knytte nævnerne efter sin første majorsejr i karrieren.

Kampen igennem lignende 28-årige De Decker en spiller, der havde stået i lignende situationer utallige gange tidligere i karrieren. Forud for World Grand Prix havde De Decker dog aldrig spillet sig i en 1/8-finale ved en majorturnering, og det var på den baggrund en særdeles uvant situation for ‘The Real Deal’, der trods sin begrænsede finaleerfaring spillede med stor ro og en selvsikker attitude.

Vandt trods fornemt comebackforsøg

Efter at have misset pile for at vinde kampens indledende sæt vandt De Decker herefter fire sæt i træk, og var derfor i princippet blot seks legs fra at kunne juble over karrierens største triumf.

Fra denne position indledte verdensetteren dog et imponerende comeback, der sikrede balance i regnskabet med stillingen 4-4. Dermed var sidste års vinder af Grand Prix-trofæet på ny favorit til at vinde sin sjette majorsejr.

Sådan gik det dog ikke, for som så mange gange tidligere i kampen holdt Mike De Decker hovedet koldt, og kunne i sidste ende afgøre finalen med sejrscifrene 6-4. Dermed kunne belgieren løfte trofæet og indkassere vinderpræmien på godt og vel en million danske kroner – en præmie der bringer ham op som nummer 25 på verdensranglisten.

Har været længe undervejs

Selvom der næppe var mange, der havde spået Mike De Decker store chancer for at gå hele vejen ved World Grand Prix, så har belgieren gennem de seneste sæsoner vist, at han har niveauet til at kunne konkurrere med toppen af verdenseliten.

Særligt på Players Championship-touren har det kommet til udtryk, idet han i flere sæsoner har vist et imponerende topniveau. Det udmøntede sig i sidste sæson til en enkelt finaleplacering og to yderligere semifinaler på Players Championship-touren, mens han i år vandt sin første titel, og i skrivende stund står noteret for det 13. højeste sæsongennemsnit af samtlige spillere på touren.

Stort gennembrud under opsejling?

Sejren ved årets World Grand Prix blev ikke mindre imponerende af, at Mike De Decker var tildelt en særdeles hård lodtrækning, der indebar sejre over Damon Heta (2-1), Gary Anderson (3-0), James Wade (3-0) og landsmanden Dimitri Van den Bergh (5-2).

Det interessante bliver nu, om Mike De Decker kan følge op på Grand Prix-sejren. Tidligere har netop Grand Prix-turneringen markeret et stort gennembrud i andre spilleres karriere. Eksempelvis var turneringen den første majorsejr for både Michael van Gerwen og Luke Humphries, mens også Daryl Gurney vandt titel i 2017 og året efter vandt Players Championship Finals og spillede sig i syv yderligere majorsemifinaler.

Første gang Mike De Decker skal i aktion som nykåret majorvinder sker tirsdag eftermiddag, hvor der tages hul på sæsonens 27. Players Championship-turnering.

Næste store TV-turnering bliver European Championship, der spilles fra den 24.-27. oktober.


Se/gense højdepunkterne fra finalen ved World Grand Prix 2024:


Læs også:

Første gang i et årti: Danmark har vundet medaljer ved WDF’s europamesterskab

Benjamin Reus med historisk resultat da Michael van Gerwen sejrede i Wigan

Midt i debat om transkønnede i dartsporten: Deta Hedman trak sig fra Søgaard Denmark Open

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*